Pravila tekmovanja

/Pravila tekmovanja
Pravila tekmovanja 2019-08-06T11:55:34+02:00

PRAVILNIK ZA TEKMOVALCE

Opis disciplin za dirkalni del tekmovanja za Grand Prix ŠRC Berek

  1. Osvajanje otočkov

Čolnarji so že vkrcani v plovilo. Starta se na žvižg sodnika. Najprej morajo čolnarji premagati pot do levega brega Bereka, kjer so na podestu pripravljene vodne pištole in z njihovim vodnim curkom preluknjati tarčo, ki bo nameščena na najmanjšem otočku. Dovoljena je plovba bližje tarči. Ko je tarča uničena, je otoček osvojen. Vodne pištole je potrebno odložiti nazaj na svoje mesto!

Sledi osvajanje drugega (sredinskega) otočka in sicer tako, da se vsaj en izmed čolnarjev izkrca na otočku, prižge dimno bombo s pomočjo ognjene bakle in tako osvoji otoček. Pot proti tretjemu otočku morajo nadaljevati vsi čolnarji. Vse kar še preostane do konca discipline je, da čolnarji na čolnu prenesejo zastavo iz drugega otočka na tretjega. Najmanj en član lahko zapusti čoln, ko se z njim dotaknejo tretjega otočka. Ni dovoljeno plavanje z zastavo. Tako je tudi ta otoček osvojen in štoparica zaustavljena.

  1. Berekov trikotnik

Pri tej disciplini ima vsa posadka, ki je na čolnu zavezane oči (plavalna očala prebarvana s črnim sprejem).

Posadka prične tekmovati tako, da je nameščena v čolnu, ki je v vodi. Na obali pa ima posadka navijača, ki si ga izberejo sami, ali jim ga izbereta voditelja. Ta jih usmerja (levo, desno, hitreje, nazaj, naprej, humi šeka,…).

Pred startom se posadko malce zavrti, zaziba,… lahko pa začnejo ko se nastavijo po lastnem občutku in brez pomoči ostalih (glasovnem ali fizičnem).

Cilj discipline je premagati v naprej določeno traso (priti s starta na cilj) v čim krajšem času.

Ker se zaradi narave tekmovanja disciplina lahko zavleče, si po pretečenih 3 min lahko en v posadki sname očala in tako poveča možnost za hitrejše končanje proge, po naslednjih 2 min še en, itn. Že pred začetkom tekmovanja se določi vrstni red tekmovalcev, ki si lahko prvi sname očala.

Pribitek 30 sekund je, če si tekmovalec sname očala predčasno. V primeru, da povozijo oviro (plavajočo bojo), dobi ekipa dodatnih 10 sekund pribitka za vsako povoženo oviro.

  1. Sprint z ovirami

Igra se prične na kopnem. Tekmovalci imajo pripravljen čoln v vodi, na žvižg sodnika pa že morajo premagati prvo oviro: izprazniti kozarček izbrane alkoholne ali brezalkoholne pijače. Ko premagajo prvo oviro se vkrcajo v čoln iz pričnejo sprint proti cilju. Ovirajo jih gledalci z vodnimi baloni, vodnimi brizgalkami, vodnimi pištolami ipd. V primeru da kateri tekmovalec izpade iz čolna, se mora ponovno vkrcati, saj morajo na cilj prispeti vsi tekmovalci, ki so pričeli igro.

Opis disciplin za ocenjevalni del tekmovanja za Grand Prix ŠRC Berek

  1. Domiselnost

Pri ocenjevanju domiselnosti morate upoštevati kako inovativna je zamisel čolna. Šteje predvsem ideja. Če je ideja izvrstna in realizacija odlična, si čoln zasluži najvišjo oceno. Če je čoln neizviren, mu tudi dobra realizacija ne doprinese veliko točk. Pri domiselnosti ne upoštevate tehnične dovršenosti plovila.

  1. Nastop čolnarjev

V tej rubriki se ocenjuje nastop čolnarjev, kar zajema nastopanje vse od prihoda na prizorišče, pa do konca tekmovanja. Pri tem upoštevate vse detajle od tega kako so prišli na prizorišče, koliko truda so vložili za zabavanje gledalcev ter kako so se sami zabavali med tekmovanjem in med odmori ipd.

  1. Tehnična dovršenost

Tehnična dovršenost pomeni, kako izpopolnjen je čoln. Čoln, ki ga poganjajo le npr. vesla, ni tehnično na visokem nivoju. Več ko je dobrih mehanskih delov in prenosov na čolnu, ki niso sami sebi namen, bolj dovršen je čoln. Tehnično dovršen čoln dokonča dirko brez težkih okvar.

TOČKOVANJE:

Mesto 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.
Št. točk 10 8 6 5 4 3 2 1

ČOLNARČEK

Čolnarčka dobi vsaka ekipa ob prijavi v info točki. Čolnarčka lahko ekipa vloži le na vsako »dirkalno disciplino«, ampak jo mora vložit pred začetkom discipline. S tem se bodo ekipi v tisti igri podvojile osvojene točke. Čolnarčka pa se vloži tako, da ga predajo sodinku, ki naznani, da ekipa vlaga čolnarčka v izbrano disciplino.

Ocenjevalni del disciplin bo ocenila tričlanska komisija, skupni seštevek točk pa da zmagovalca tekmovanja Sam svoj čolnar, ki bo prejel 500€ in večno slavo!

POMEMBNO!:

Startna mesta bodo podeljena v petek (9.8.2019) ob 20h na ŠRC Berek. Ne udeleženci podeljevanja bodo po abecednem vrstnem redu pomaknjeni na vrh startnega mesta, ostali pa bodo v krajšem zabavnem tekmovanju tekmovali za čim boljšo startno pozicijo.

Na dan tekmovanja (10.8.2019) je OBVEZEN PRIHOD ekip do 12h. Ob prihodu se ekipe javijo v INFO točki. Do 12:30 bomo uredil vse formalnosti, nato boste pripravili svoje čolne. Od 12:30 do 13:00 se prične ogrevanje oz. promenadna vožnja in razkazovanje svojih čolnov gledalcem in komisiji. Začetek tekmovanja je ob 13h.

V vsej tekmovalni vnemi pa ne pozabite: Važno je ostati nad vodo!

Deli z ostalimi: